Skånska Byggvaror acquires Pavillon Danmark A/S and expands into Denmark

Skånska Byggvaror, Polaris’ former portfolio company that was acquired by the listed home improvement discounter chain Byggmax last month, completes the acquisition of Pavillon Danmark, the leading Danish retailer and installer of conservatories and greenhouses. Skånska Byggvaror thereby finalizes a process that has been a key component of Polaris’ value creation and completes the transformation of the company from having a solely Swedish focus to becoming a Nordic online retailer of DIY products.

Additional information below (Swedish only):

Skånska Byggvaror har avtalat att förvärva Pavillon Danmark A/S. Pavillon är en ledande dansk återförsäljare och installatör av uterum och växthus. Förvärvet innebär att Skånska Byggvaror skapar en plattform för etablering i Danmark.

Danska Pavillon är ett ledande varumärke inom uterum, växthus, orangerier, paviljonger och stugor. Pavillon har showroom i Odense, Middelfart och Osted samt säljer sina produkter via hemsida, telefon och personliga besök. Utöver försäljning levererar företaget även fullödig installation av produkterna med egna montörer. Genom att kunna addera sortiment ur Skånska Byggvarors produktflora, hemleveranskoncept och affärsmodell kommer Pavillon att stärkas.

– Förvärvet är nästa steg i vår nordiska satsning och en språngbräda för Skånska Byggvarors expansion. Efter vårt förvärv av Grönt Fokus 2012 och vår framgångsrika försäljningsutveckling i Norge ser vi fram emot att ännu en gång ta vårt affärskoncept till en ny marknad. Vi ser goda förutsättningar att expandera starkt inom ramen för Pavillons väletablerade varumärke i Danmark, säger Anders Johansson Eickhoff, Vd Skånska Byggvaror. Pavillon Danmark A/S startade 2000 och har huvudkontor i Odense. Pavillon har sammanlagt 12 medarbetare.

– Vi är glada över att bli en del av Skånska Byggvaror och deras förmåga att snabbt växa och utveckla marknaden. En förmåga vi sett i både Sverige och Norge som kommer att stärka Pavillons varumärke ytterligare i Danmark. Tillsammans med Skånska Byggvarors framgångsrika sortiment och leveranskoncept ser vi fram emot att förstärka Pavillons position. Vi är förväntansfulla inför den utveckling som ligger framför oss, säger Jan Ladefoged, daglig ledare i Pavillon Danmark A/S.

For more information please contact:

Polaris
Peter Ankerst, Partner
Mobile: +45 23 44 45 76
Email:

Polaris star deep orange rgb